Maalipinnan hoito korjauksen jälkeen

syys 8, 2020 | Uncategorized | 0 Kommenttia

 

Vasta maalaamosta tullutta auton maalipintaa on syytä käsitellä erityisen varovasti ja huolellisesti. Hyvästä ulkonäöstä huolimatta kaksikomponenttiset maalituotteet jatkavat kuivumisprosessiaan ja saavuttavat lopullisen kestävyyden olosuhteista riippuen vasta usean viikon kuluttua. Maalikalvosta poistuu vielä pieniä määriä liuotteita, ja sen kovuus ja kemikaalien kestokyky paranee vielä jonkun aikaa maalaamosta tultuaan. Korjatun maalipinnan hoidossa on syytä erityisesti huomioida mm. seuraavat asiat:

Pesu

Maalipinta on jatkuvasti alttiina sään vaihteluille, teollisuuspäästöille, pölylle, maantiesuolalle jne. Ensimmäisten viikkojen aikana suosittelemme hellävaraista pesua ilman harjausta ja voimakkaita pesuaineita tai liuottimia. Muista puhdistaa lintujen ulosteet, kuolleet hyönteiset, pihka ja siitepölyt jne. nopeasti pois, sillä ne sisältävät maalipintaa syövyttäviä aineita. Älä käytä voimakkaasti happamia, emäksisiä tai vahaavia pesuaineita. Huuhtele pesun jälkeen pinnat runsaalla vedellä ja kuivaa ne huolellisesti.

Vahaus

 Vahaa autosi aikaisintaan n. kuukauden kuluttua korjausmaalauksesta. Sen jälkeen on suositeltavaa vahata auto säännöllisesti etenkin silloin, kun vesi ei enää helmeile auton pinnalla. Vahatuista maalipinnoista on helpompi puhdistaa lika, kuolleet hyönteiset jne.

Pikitahrat

Älä hankaa mekaanisesti pikitahroja. Poista piki siihen tarkoitetulla aineella ja pyyhi puhdistuksen jälkeen heti pehmeällä kankaalla kuivaksi.

Teippaukset

 Koriste- ja mainosteippaukset on syytä kiinnittää aikaisintaan n. kolmen viikon kuluttua maalauksesta. Liian aikaisin kiinnitetty teippi sulkee maalipinnan ja saattaa aiheuttaa maalikalvon irtoamisen teipin alta.

Painepesuri

Painepesurin käyttöä on syytä aluksi välttää ja sen käytössä on muistettava riittävä etäisyys puhdistettavasta tai huuhdeltavasta pinnasta. Paras lopputulos saavutetaan aina käsinpesulla.

Säännöllinen ja huolellinen maalipinnan hoito auttaa ylläpitämään autosi huolitellun ulkonäön ja kestävyyden vuosiksi eteenpäin. Lisäksi se on edellytyksenä mahdollisille maali- ja korroosiovaurioiden takuuvaatimuksille.